Veckans fynd

Hittade en hel del till bra pris den här veckan faktiskt. En av prylarna har redan hittat ett nytt hem. Jag har fått en förkärlek för färgglad keramik av någon anledning.

 
 De här två fina vita vaserna kommer från Sagaform design Jon Eliasson. Jag köpte dem på Ebbes hörna för 20 respektive 15 kr. Det tyckte jag var ett bra köp. Saknar vaser här hemma efter flytten i somras.

 
De här två finingarna kommer från forna Tjeckoslovakien. Jag har ingen aning om årtal men kanske perioden 1918-1939 första gången landet hette Tjeckoslovakien. Svårt att googla fram något vettigt. Färgerna och vikten på dem fick mig att tro att de var gamla helt enkelt. 60 kr för vasen och 10 kr för den andra. Hittade dem på Emmaus backaplan.
 
 
Guldkroken by Hjo, ansiktskruka. Tyckte den blå färgen var så ovanlig att jag slog till för 60 kr. Jag gillar den och kommer behålla den, sätta vattenkrasse eller annat i den. Även denna från Emmaus backaplan.
 
 
Det här är Italiensk design, Fratelli Fanciullacci. Jag älskar den. Bästa fyndet. 20 kr på Ebbes hörna på Vårväderstorget.
 
 
Här har vi norsk design, fåglarna är AWF, okänd konstnär. Den lilla flickan som för övrigt är bortlovad till norsk samlare är Otto Mulders. Jag gav 40 för fåglarna (den är till salu för högstbjudande) och 30 för flickan. Hittade dessa på Kyrkbytorgets second hand.
 
 
Denna skönhet är märkt Austria och siffror. Jag tyckte helt enkelt om den och behövde som sagt vaser. 20 kr för även denna på Ebbes Hörna på Vårväderstorget.
 
 
Japp, detta var de keramiska fynden som gjorts.

 

AWF - Fratelli Fanciullacci - Guldkroken - Italy - Otto Mulders - Sagaform
Blogg.se

Lycka till med din nya blogg!